- Daging Rica Rica - Rundvlees in Pittige tomaten sambalsaus BLOG #7
Boemboes Rica-rica zijn typische Manado-kruidenmengsel die populair zijn vanwege de kruidige smaak. Ingrediënten zoals kip, eend, vlees, vis en zeevruchten of andere ingredienten zijn erg lekker geserveerd met rica-rica saus. Het…
- Semur Ayam - Gesmoorde kip in soyasaus BLOG #6
Ingredienten:
1/2 kip, snijd in 6 delen of je kan ook 500 gram kippenborst filet of dijen filet
3 aardappel in blokjes gesneden
1 sereh of citroengrasstegel
100ml zoete soyasaus (kecap manis)
1 liter kippenbouillion
1/2… - Kare ayam - Kip in medium pittig kokosmelk BLOG #5
Ingredienten:
300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1 grote aardappel, in blokjes gesneden
400 ml dikke kokosmelk
1 sereh of citroengrasstengel
2 Salam blaadjes/laurierblaajes
2 cm kaneel
1 kardemom
2 eetlepels… - Recept Bebotok Tempe - Gevulde pakketje met tempe en gedroogde visjes BLOG #4
Ingredienten:
200 gr tempe
50 gr ikan teri (gedroogde visjes)
20 stuks peteh bonen naar wens
20 gr Geraspte kokos
Peppermunt bladjes naar wens
Bananenblad
Ingredienten voor de boemboes*
15 sjalotten
7 teentjes knoflook
4… - Ambacht in beeld "Cook Bake Eat Love" BLOG #3
Door leerlingen uit verschillende plaatsen in Nederland zijn films gemaakt over een ambacht. Dit is onderdeel van het educatieve programma van Ambacht in Beeld. Vaak vinden kinderen filmmaken ‘cool’, maar weten ze niet wat…
- Recept sayur lodeh - Gemengde groenten in kokosmelk BLOG #2
Sayur lodeh is een Indonesisch groentegerecht bereid uit verschillende verse groenten in kokosmelk, een erg populair gerecht in Zuidoost-Azië, maar meestal geassocieerd met de Javaanse keuken.
Ingredienten1 Medium groot… - Recept simpele omelet met spitskool BLOG #1
In Indonesië telor dadar of omelet gezien als bijgerecht en wordt vaak gegeten samen met warme witte rijst en sambal. Niet alleen voor het ontbijt, veel mensen eten omeletten ook voor lunch en diner.
Ingredienten:4 eieren
200g…