Daging Rica Rica - Rundvlees in Pittige tomaten sambalsaus BLOG #7

Artikel 1 van 7
Overzicht

Boemboes Rica-rica zijn typische Manado-kruidenmengsel die populair zijn vanwege de kruidige smaak. Ingrediënten zoals kip, eend, vlees, vis en zeevruchten of andere ingredienten zijn erg lekker geserveerd met rica-rica saus. Het recept voor het maken en hoe je moet koken van rica-rica is zeer divers, hangt af van de creaties die we willen. Een variatie daarvan is rundvlees rica-rica.

 

Ingredienten:

 

500 gram rundvlees

3 cm gemalen gember

2 liter water

5 stukjes purut

1 citroengrasstengel

zout naar smaak

1/2 theelepel peper

1 theelepel suiker

2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjapsaus)

1/2 theelepel rundvlees boullion

1/2 theelepel garnalenpasta

2 el tamarindewater

1 tomaat

2 eetlepel gebakken sjalloten om te besprenkelen

 

 

Ingredienten voor de boemboes:

 

3 rode uien of 8 shalloten

4 teentjes knoflook

6 rawit pepers

5 grote rode pepers

2 cm gember

 

Bereiding: 

 

Maal de ingredienten voor de boemboes tot een pasta.

Kook rundvlees met 1,5 liter water en gemalen gember tot het gaar is.

Verwijder het vlees en snijd het in stukken en mag niet te dik zijn zodat het snel mals kan worden.

Bak gemalen boemboes met een beetje olie, voeg purutbladeren en citroengras toe en kook tot geurig.

Voeg de plakjes vlees, tamarindewater en de garnalenpasta toe.

Roer en voeg dan ongeveer 1/2 liter water toe zodat het vlees malser wordt.

Kook tot het kookt, voeg zout, suiker en peper en de rundvlees boullion toe en roer dan goed.

Doe ten slotte de plakjes tomaat en ketjap manis en kook het geheel tot de saus dikker en het vlees gaar is.

Serveren en besprenkelen met gebakken sjalloten

en SELAMAT MAKAN!

© 2018 - 2024 Cook Bake Eat Love | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel