Semur Ayam - Gesmoorde kip in soyasaus BLOG #6
OverzichtIngredienten:
1/2 kip, snijd in 6 delen of je kan ook 500 gram kippenborst filet of dijen filet
3 aardappel in blokjes gesneden
1 sereh of citroengrasstegel
100ml zoete soyasaus (kecap manis)
1 liter kippenbouillion
1/2 geraspte nootmuskaat
1/2 theelepe gemalen witte peper
3 - 5 eetlepel olie om de kip en de aardappel te bakken
2 eetlepel gebakken sjalloten
Ingredienten voor de boemboes:
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 cm gember
Bereiding:
Maal de ingredienten voor de boemboes tot een pasta.
Bak de kip en de aardappel tot halfgaar.
Roerbak vervolgens de boemboes in warme olie en alle andere kruiden tot die lekker ruiken.
Voeg de andere kruiden, kecap manis en de bouillion.
Op smaak brengen met zout.
Laat het lekker sudderen tot alle boemboem ingetrokken en gaar zijn
Voeg de gebakken sjalloten.
en SELAMAT MAKAN!