Recept sayur lodeh - Gemengde groenten in kokosmelk BLOG #2

Artikel 6 van 7
Overzicht

 

Sayur lodeh is een Indonesisch groentegerecht bereid uit verschillende verse groenten in kokosmelk, een erg populair gerecht in Zuidoost-Azië, maar meestal geassocieerd met de Javaanse keuken. 

Ingredienten

1    Medium groot Wortel

1/2 krop    Kool

1    Kop kousenban 

2    Medium groot rode ui

2    Teentjes knoflook

2    Salam/laurier blad

400ml    kokosmelk

2 cm    Laos/galangal

2 cm    Gember

1/2 tl    Witte pepper

1/2 tl     Coriander zaadjes

1/2 tl    Kentjoer

1/2 tl    Terasi/garnalen pasta

Zout en suiker    Naar smaak

Gebakken uitjes    Optioneel

Voor degenen die sayur lodeh lekker vindt, kun je een kijkje nemen naar hoe je een sayur lodeh kunt maken die redelijk gemakkelijk te volgen zijn.

 

© 2018 - 2024 Cook Bake Eat Love | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel